Fester

Första skoldagen varje år samlas alla klasserna i en ring på skolgården för att välkomna de nya förstaklassarna. Eleverna i klass 9 överlämnar en liten bukett till var och en i klass 1 och man blir på så sätt upptagen i gemenskapen som ska växa under hela skoltiden.

Året med årstidernas växlingar markerade av olika högtider är en självklarhet för oss. Om vi följer årstiderna lite mera medvetet, märker vi att varje årstid har sin tjusning, sin kvalitet och sin inverkan på människan.

Som en markering av årstiderna har vi våra årstidsfester. Detta är fester som firas under skoltid, hela skolan tillsammans. Dessa fester är viktiga för sammanhållningen och respekten för varandra.

Högtider så som Drakdagen i september, höstens Lyktfest, Advent och Lucia har alla sina traditioner och firas på olika sätt i skolan eller som kvällsfest med föräldrar.