Inriktningar

På Björkö Friskola samverkar praktiska och konstnärliga ämnen med de teoretiska ämnena.
Vi vill ge dig meningsfulla upplevelser och gedigen kunskap i kombination med en tro på dig själv och din kreativa förmåga.
På Björkö Friskola utvecklas hela människan med både tanke, känsla och vilja i en härlig miljö där omtanke, gemenskap och respekt råder.

Vi erbjuder våra elever att fördjupa sig i olika ämnen genom skolans inriktningar:

- Drama (startar HT22)

I denna inriktning övar vi improvisation och skådespeleri. Vi använder drama för att utforska hur människor fungerar i olika sammanhang, delvis genom forumteater där man spelar upp problem och sedan improviserar fram lösningar, diskuterar och utvecklar scenarion tillsammans. Arbetet kan resultera i framträdanden och filmer. Gruppen arbetar gemensamt fram en form för redovisning.

- Konst och design

I inriktningen Konst, Design och Hantverk får eleverna prova på att arbeta med skapande i olika material och tekniker utifrån givna uppdrag. Arbetet kommer att fokusera på både korta “prova på uppgifter” & lite större projektarbeten, arbeta med olika typer av tekniker, material och hjälpmedel för att designa och skapa egna produkter och modeller, prova att jobba med designprojekt både enskilt och i grupp, inspireras av studiebesök, föreläsningar och olika sorters uppgifter samt planera och organisera utställningar och presentationer.

- Idrott och hälsa

Eleverna får möjlighet att fördjupa sina kunskaper i allmän idrott i denna inriktning. Eleverna kommer att kunna fördjupa sig inom olika bollsporter, styrketräning samt friidrott  med fokus på taktik, teknik, fysik och samarbete.

- Samhällsvetenskap och hållbar utveckling

I denna inriktning kommer det vara fokus på det hållbara samhället utifrån social-, ekologisk- och ekonomisk utveckling. Denna inriktning kan ses som en specialiserad SO-kurs där vi kommer att fördjupa oss kring frågor om klimatet och hur det framtida samhället bör vara utformat för vår och planetens välmående.

Utöver våra inriktningar erbjuds du också möjligheten att delta i skolans kör och orkester. De ligger efter skoltid och är gratis för skolans elever att delta i.